top of page
  • Marcel Visser

Een vliegende auto mét wielen !

Een hele rare titel, zeker omdat dit artikel helemaal niet gaat over auto’s of vliegtuigen.

Maar beeld je eens in dat de auto-industrie zich zou gaan richten op de toekomst, waarbij men vliegende auto’s als oplossing zou zien voor files. Zoiets als de X-34 Landspeeder van Luke Skywalker uit Star Wars. (zie foto)

Stel je voor dat de auto-industrie Luke’s Landspeeder daadwerkelijk weet te ontwikkelen én hier volledig op inzet. Hoe raar zou het dan zijn als ze er toch nog 19’’ wielen opzetten? Totaal onlogisch, want men ging voor innovatie.

Maar goed, laten we nu eens ‘vliegende auto’ vervanger door ‘Conceptuele bouw’ en ‘wielen’ door ‘arbeidsintensieve buis en draad installatie’ .

Een ‘Conceptuele woning mét arbeidsintensieve buis en draad installatie’. Klinkt dat logisch? Lijkt mij niet. En toch komt het nog héél veel voor.

Wat is Conceptuele bouw?

Het werken vanuit herhaalbare, innovatieve, integrale en flexibele (prefab) bouwoplossingen. De oplossing is ontwikkeld, ontworpen en geëngineerd door de aanbieder van het concept, samen met partijen uit de toeleverende industrie en wordt zoveel mogelijk in een geconditioneerde omgeving geproduceerd.

Wat is een arbeidsintensieve buis en draad installatie?

De woordkeuze is inderdaad wat suggestief, maar het klopt wel. In geen geval kan het sneller zijn om in een installatie eerst een starre buisinstallatie aan te leggen om er vervolgens de benodigde draden door heen te trekken, te knippen en aan te sluiten op additionele componenten.


In een tijd dat er een groot tekort is aan personeel en men onder een enorme tijdsdruk staat om te presteren, we hebben namelijk een heleboel woningen te bouwen, is dit niet de meest logische keuze. Een passend alternatief is het gebruik maken van voorbedrade flexibele buis. Nog steeds arbeidsintensief om te plaatsen, maar het achteraf trekken van kabels is niet nodig.


Conceptuele woning zonder arbeidsintensieve buis en draad installatie, hoe dan?


Stekerbaar installeren is het antwoord hierop.

👉 Een snelle wijze van installeren passend bij de innovatieve gedachte waarmee de conceptuele bouw zich ontwikkelt. Nu worden er prefab woningen in een fabriek gebouwd, vervoert en geplaatst om vervolgens een installateur een installatie te laten aanleggen op de conventionele manier.


👉 Een installatie met stekerbare componenten kan in een eerdere fase worden meegenomen, namelijk tijdens de bouw in de fabriek. Een tijdsbesparing tot maar liefst 70% kan hierdoor worden gerealiseerd. Behalve de enorme tijdswinst, zeker gezien het tekort aan technisch personeel, alleen al is een argument om het te overwegen.


👉 Ten derde is een stekerbare installatie ook modulair net als de woningen uit de fabriek. De producten zijn kant en klaar waarmee de faalkosten worden gereduceerd. Daarnaast zijn ze ook nog duurzaam, want de stekerbare componenten zijn volledig herbruikbaar.


Uiteindelijk is de boodschap dat als we willen innoveren (meer en slimmere huizen bouwen) dat we vooral niet moeten blijven doen wat we altijd deden. De bouwwijze verandert, maar niet iedereen in de keten verandert even snel. En dat is een gemiste kans voor ons allemaal. Want in de hele keten is het nodig om slimmer en efficiënter te bouwen.


WAGO levert een compleet pakket aan componenten om stekerbaar te installeren. Naast oplossingen in de utiliteit voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen en hotels is het aanbod aan oplossingen voor de woningbouw enorm. Van las- en verbindingsklemmen in de conventionele installatie tot stekerbaar in transformatie-, renovatie- en conceptuele bouw.


WAGO gelooft met WINSTA® in een ‘Open en Easy’ marktbenadering. Dit betekend dat het aantal additionele componenten dat geschikt is om aan te sluiten op dit stekerbare systeem in principe eindeloos is! Met WINSTA® verbindt je letterlijk alles, ongeacht het fabricaat of oplossing.


Maar het allerbelangrijkste argument om WAGO WINSTA® te gebruiken? Dat zit hem in de kwaliteit. Het ‘open en easy’ systeem WINSTA® is het enige stekerbare systeem dat een 100% onderhoudsvrij garantie heeft uitgegeven door een onafhankelijke partij (The British Standard).


Innoveren gaat het snelst zolang er geen beperkingen zijn! Gebruik daarom WAGO WINSTA®.
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page