top of page

Werkwijze

Coming Soon (8).png

Verdelen

Amuserende en inspirerende video's binnen de prefab- en installatiewereld

Coming Soon (7).png

Verbinden

Verschillende referenties van projecten waarbij gebruik gemaakt is van WINSTA

Coming Soon (6).png

Aansluiten

Informatieve blogs over alles binnen de prefab- en installatiewereld

STAP 1

CONTACT WAGO

Benieuwd of het project zich leent voor WINSTA?  Neem dan direct vrijblijvend  contact op met één van onze specialisten.

Wij komen graag met u in verbinding!

STAP 2

SAMENWERKEN AAN EEN PLAN

Samen bekijken wij uw project en brengen alle criteria waar rekening mee gehouden moet.
 

Waar nodig betrekken wij andere partijen erbij zodat je een totaaloplossing gepresenteerd krijg  

STAP 3

UITVOERING

Niet alleen vooraf maar ook tijdens de uitvoering van je project mag je uitgaan van onze betrokkenheid. Wij komen langs als het nodig is.

Kennisoverdracht is uiteindelijk de sleutel tot succes!

Stap 4

ONDERHOUDSVRIJE INSTALLATIE

Zodra je project is afgerond kun je met een rustig gevoel het 'project' afsluiten.

 

Door te kiezen voor WINSTA heb je immers gekozen voor een onderhoudsvrij gecertificeerde instalaltie.

Hoe WAGO te werk gaat

Hoe moet ik de calculatie nu doen?

Geen zorgen over de calculatie, dit kan WAGO volledig voor jou verzorgen!​

Verdelen

Verdelen

In het elektrische deel van een prefab installatie begint het vaak bij de groepenkast. Vanaf dit punt wordt de hele (woning) installatie uitgelegd. Een groepenkast, of verdeelkast, is er in veel verschillende variaties, volledig afhankelijk van de installatie wensen. 

De stekerbare installatie kan op twee manier worden aangesloten op de groepenkast, met de WINSTA RD of de WINSTA MIDI stekkers. Dit roept natuurlijk de vraag op wanneer je voor welke aansluiting kiest, en dat is een goede vraag.

Prefab schakelmateriaal en centraaldozen

Groepenkast met een ronde of een platte stekker?

Beide connectoren zijn volgens de Britisch Standard als onderhoudsvrij gecertificeerd. Het grote verschil zit hem in de compactheid, waarbij de ronde WINSTA RD connector direct de meest compacte connector in de markt is. Het grootste voordeel hiervan is dat het aantal aansluitingen op een groepenkast gemaximaliseerd worden. 
 

De platte (WINSTA MIDI) connector is weliswaar iets minder compact, maar daarentegen wel het meest universeel. Vrijwel alle leveranciers van groepenkasten kunnen kasten leveren met deze stekker. Bij de ronde variant is dit (nog) niet bij alle leveranciers mogelijk. 

Verbinden

De stekerbare installatie kan worden uitgevoerd met ‘platte’ stekkers (WINSTA MIDI) of de ronde connectoren (WINSTA RD). Wanneer je welke type kabel gebruikt hangt van een aantal punten af. Daarnaast kan er ook een combinatie van beiden systemen worden gebruikt. Zelfs als de groepenkast alleen in met de platte stekkers uitgevoerd kan worden, kan een installatie nog steeds met de ronde connectoren worden uitgevoerd. 

Wanneer kies je voor rond en wanneer voor platte stekkers?

Stekkers voor stekerbaar installeren

De wijze van verdelen heeft invloed op de type kabel. Je kunt grofweg kiezen uit twee manieren, middels centraaldozen of met schakel- en verdeelblokjes. 

Centraaldozen -> WINSTA RD kabels

Wanneer een prefab installatie ruimte heeft voor centraaldozen door middel van een verlaagd plafond, dan is de installatiewijze vrijwel identiek aan een traditionele installatie. De centraaldoos is uitgevoerd met ronde stekkers waarop de WINSTA RD kabels worden aangesloten. Verdelen en schakelen gaat via deze dozen. 

WINSTA RD kabels

Schakelblokjes -> WINSTA MIDI kabels

Wanneer een prefab installatie geen ruimte heeft voor centraaldozen, of wanneer je bijvoorbeeld de schakelingen en het verdelen in de wanden wilt doen, dan kies je voor de WINSTA MIDI kabels. Het assortiment aan schakel- en verdeelblokjes is enorm en daarmee wordt de installatie kinderspel. Deze stekkers kunnen ook handmatig aan kabels worden gemonteerd, waardoor de toepasbaarheid enorm toeneemt.

WINSTA MIDI kabels

Combinatie -> Verloopkabels

Een combinatie van beide is evengoed mogelijk. Door het gebruik van verloop kabels wordt het mogelijk om per ruimte het meest ideale systeem te kiezen. Daarnaast maken deze verkoopkabels het mogelijk om het schakelmateriaal altijd met rond aan te sluiten. Dit wordt aangeraden omdat rond veruit het meest ideaal is. De stekkers zijn compacter, gaten zijn kleiner en sneller te maken.

Verloopkabels voor stekerbaar installeren

Aansluiten

Schakelmateriaal is het onderdeel dat na na oplevering van het project dagelijks zichtbaar blijft voor de bewoner. Daarom is de keuze van schakelmateriaal een hele persoonlijke keuze. Gelukkig is vrijwel elke fabricaat van schakelmateriaal beschikbaar voor stekelbaars installeren. De kant en klare schakelaars en wandcontactdozen zijn voorzien van een aansluitkabel en zijn direct aan te sluiten op het stekerbare systeem. Dit kan met zowel de ronde als de platte stekkers, waarbij de ronde uitvoering het meest gebruikelijk is. 

Prefab schakelmateriaal en centraaldozen
bottom of page