top of page
MM-33247_GWA_WINSTA_References_Bruestung_2000x666.jpg

Stekerbaar Installeren

Wat is stekerbaar installeren?

Stekerbaar installeren, ook bekend als 'plug-and-play' installatie, is een moderne en efficiënte methode voor het realiseren van elektrische en elektronische installaties. Bij stekerbaar installeren worden componenten en apparaten voorbedraad met stekkers en connectoren, zodat ze gemakkelijk en snel in elkaar kunnen worden geklikt. Hierdoor wordt het traditionele proces van het ter plaatse aanbrengen van bedrading en aansluitingen vervangen door een meer gestandaardiseerde en fabrieksmatige aanpak.

4e951287-27ac-430b-bf9b-bb5ef45e92f3.jpg

Is stekerbaar installeren dé oplossing voor uw project? Neem dan contact met ons op!

Geef uw project een boost met de WINSTA-oplossingen van WAGO. Neem nu contact op met één van onze experts en ga samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Logo van WINSTA

Voordelen stekerbaar installeren

Stekerbaar installeren biedt een tal van voordelen. Hieronder staan vijf voordelen van een circulaire installatie verder uitgelicht. Naast deze voordelen is het stekerbare systeem WINSTA als enige in de branche maintenance free gecertificeerd. Dit betekent dat het WINSTA systeem 100% onderhoudsvrij is. 

Kortere installatietijd

Met stekerbaar installeren worden componenten zoals verlichtingsarmaturen, schakelaars en stopcontacten voorbedraad in de fabriek. Op locatie kunnen deze componenten eenvoudig worden aangesloten met behulp van stekkers en connectoren. Dit vermindert de installatietijd aanzienlijk in vergelijking met handmatig bedraden.

Minder faalkosten

Omdat veel van het bedradingswerk in een gecontroleerde omgeving plaatsvindt, is de kans op fouten bij het installeren op locatie kleiner. Dit verbetert de algehele kwaliteit en betrouwbaarheid van de installatie. Hierdoor krijg je dus ook minder faalkosten

Verbeterde veiligheid

Het gebruik van stekkers en connectoren in plaats van losse bedrading vermindert het risico op blootstelling aan elektrische draden. Dit kan de algehele veiligheid van het installatieproces verbeteren.

Standaardisatie en consistentie

Stekerbaar installeren maakt gebruik van gestandaardiseerde stekkers en connectoren, wat zorgt voor een consistente aanpak binnen installatieprojecten. Dit kan leiden tot een hogere uniformiteit en kwaliteit van de installatie.

Milieuvriendelijkheid

Omdat stekerbaar installeren het hergebruik van componenten vergemakkelijkt bij aanpassingen of demontage, kan het bijdragen aan een verminderde hoeveelheid afval en een lagere ecologische voetafdruk.

Prefab installaties

Stekerbaar installeren is een uitstekende oplossing voor prefab installaties vanwege de efficiëntie en tijdswinst die het biedt. Door gebruik te maken van voorgefabriceerde componenten met stekkers kan veel van het installatiewerk in de fabriek worden voltooid voordat het naar de bouwplaats wordt getransporteerd. Dit bespaart niet alleen tijd tijdens de bouw, maar verbetert ook de kwaliteitscontrole, vermindert installatiefouten en verhoogt de veiligheid door de noodzaak van ter plaatse bedrading te minimaliseren. Stekerbaar installeren maakt prefab installaties flexibeler en aanpasbaarder aan specifieke projectvereisten, terwijl het uiteindelijk kostenbesparingen oplevert over de levensduur van het project.

Een voorbeeld van prefab verplaatsing

Stekerbaar installeren woningbouw

Stekerbaar installeren biedt een ideale oplossing voor een breed scala aan woningbouwtypes, waaronder tiny houses, chalets, modulaire woningen en meer. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van voorgeassembleerde elektrische componenten die snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd, waardoor het perfect is voor projecten met specifieke eisen en ruimtebeperkingen.

Voor tiny houses is stekerbaar installeren bijzonder geschikt vanwege de compacte ruimtes en de behoefte aan efficiënte installaties. De plug-and-play-aanpak minimaliseert installatietijd en vereenvoudigt het proces van het bouwen van kleine, maar functionele woningen.

Chalets en modulaire woningen profiteren ook van stekerbaar installeren vanwege de flexibiliteit en aanpasbaarheid. De modulaire aard van deze woningtypes maakt het eenvoudig om elektrische systemen aan te passen of uit te breiden, terwijl de installatie snel en betrouwbaar blijft.

Of het nu gaat om vakantiehuizen, tijdelijke verblijven of permanente woningen, stekerbaar installeren biedt een efficiënte en betrouwbare oplossing voor elektrische installaties. Het minimaliseert bouwafval, vermindert de installatietijd en bevordert duurzaamheid, waardoor het een waardevolle keuze is voor verschillende woningbouwprojecten.

MM-33247_GWA_WINSTA_References_Beleuchtung_2000x666.jpg

Stekerbaar installeren utiliteit

Stekerbaar installeren is een moderne en efficiënte oplossing die goed past bij verschillende utiliteitsgebouwen zoals scholen, kantoren, zorginstellingen en ziekenhuizen. Deze innovatieve manier van installeren biedt diverse voordelen en kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van elk type gebouw.

Scholen: Scholen hebben vaak flexibele ruimtes die regelmatig opnieuw worden ingedeeld. Stekerbare installaties bieden hier veel voordelen. Bijvoorbeeld, in klaslokalen kunnen wanden worden verplaatst of kunnen indelingen worden gewijzigd zonder dat daarvoor elektriciens nodig zijn. Verplaatsbare klaslokalen kunnen ook profiteren van stekerbaar installeren voor eenvoudige verplaatsing en herinstallatie van elektrische voorzieningen.

 

Kantoren: In kantoren, waar werkplekken en lay-outs regelmatig veranderen, is flexibiliteit van groot belang. Stekerbare installaties maken het gemakkelijk om snel werkplekken aan te passen of te verplaatsen zonder veel verstoring van de elektrische infrastructuur. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten bij verbouwingen of herinrichtingen.

Zorginstellingen: Zorginstellingen, zoals verpleeghuizen en verzorgingstehuizen, hebben behoefte aan veilige en betrouwbare elektrische systemen. Stekerbare oplossingen zijn zeer geschikt voor deze omgevingen vanwege hun eenvoudige installatie en verplaatsbaarheid. Bijvoorbeeld, in een zorgkamer kunnen medische apparaten snel worden aangesloten of verplaatst met stekerbare aansluitingen, wat de flexibiliteit en aanpasbaarheid vergroot.

 

Ziekenhuizen: Ziekenhuizen hebben complexe en kritische elektrische systemen. Stekerbaar installeren kan hier helpen om tijd te besparen bij onderhoud of renovaties, wat essentieel is voor de continuïteit van de zorg. In operatiekamers en intensive care-units is betrouwbaarheid van de elektrische infrastructuur van het grootste belang. Stekerbare systemen kunnen snel en veilig worden geïnstalleerd, waardoor het risico op storingen wordt verminderd.

In het kort, stekerbaar installeren is een geschikte oplossing voor verschillende utiliteitsgebouwen vanwege de flexibiliteit, efficiëntie en veiligheid die het biedt. Het stelt gebruikers in staat om snel te reageren op veranderende behoeften en helpt bij het minimaliseren van storingen en kosten in de loop van de tijd. Utiliteitsgebouwen kunnen zo profiteren van modernere en slimmere elektrische infrastructuren die beter aansluiten op de dynamiek van hun gebruik.

MM-33247_GWA_WINSTA_References_Beschattung_2000x666.jpg
Logo van WINSTA

Stekerbaar installeren met WAGO WINSTA

Het stekerbare systeem van WAGO heet ook wel WINSTA. Deze oplossing wordt overal gebruikt waar installatievereisten worden herhaald of in een raster gepland zijn. Door de geconfectioneerde systeemoplossing worden montagetijden gereduceerd en faalkosten verminderd. 

Het WINSTA systeem van WAGO heeft een 100% onderhoudsvrij certificaat. Hiermee is WAGO de enige leverancier in de branche met een stekerbaar systeem wat 100% onderhoudsvrij is.

Meer informatie wie WAGO precies is? Klik dan op de knop hieronder!

bottom of page